Home News Zbulimi befasues: Ja ne cilet temperatura zhduket Koron.avirusi

Zbulimi befasues: Ja ne cilet temperatura zhduket Koron.avirusi

388
0

Disa teste te kryera ne nje universitet francez Aix Marseje, Kane zbuluar vendet e pershtatshme per mbijetesen e virusit. Aftesia e virusit per tu perhapur dhe te pershtatet ne rrethana te ndryshme jane vecorite kryesore qe e bejne ate te jete i rrezikshem per njerezimin.

Disa shkencetare franceze kane kryer teste per te kuptuar se ne cfare rrethanash dhe temperaturash jeton virusi. Studiuesit moren disa kampione te viruseve te ndryshme dhe i ekspozuan ne temperaturen ne 60 grade per nje ore dhe rezultati ishte qe nxehtesia nuk ishte ne gjendje ti eleminonte te gjithe.

Por ne sa grade mbijeton Koron.avirusi?

Studiuesit, të udhëhequr nga profesori Remi Charrel, krijuan dy kultura të qelizave të veshkave nga një majmun afrikan. Njëra me proteina shtazore, pra e kontaminuar, dhe tjetra pa asnjë kusht. Pasi ekspozuan të parën për 60 minuta, disa shtame mbijetuan dhe madje u riprodhuan më vonë, ndërsa në rastin e dytë ato ngordhen plotësisht.

Në të kundërt, në një provë tjetër të kryer në 92 ° për 15 minuta ekspozim, efektiviteti ishte total. Në dritën e këtyre rezultateve, teoria sipas së cilës ardhja e verës do t’i jepte fund pand emisë, është pjesërisht e rrezuar.