Home Menyre Jetese Vajza 14-vjeçare filloi të grumbullonte tampona dhe linesa. Kur nëna e kupton...

Vajza 14-vjeçare filloi të grumbullonte tampona dhe linesa. Kur nëna e kupton arsyen, ju dridh mishi, ajo nuk i mban dot lotët…

575
0

Kur Lily Alter, 14 vjeçe, ju kerkua për të shkruar në lidhje me një temë në shkollë, ajo mendoi te shkruante për diçka të cilën gratë shpesh kanë turp: higjienën e tyre intime.

Sa më shumë që ajo gërmoi në këtë temë, aq më shumë e kuptoi peshën që kishte për shumë gra,dhe perballe kesaj panorame i erdhi nje ide.


Lily thote:
Mendova te shkruaj për lypjen dhe të drejtat e grave, e mendova t’i kombinoj të dyja, por kur fillova te hetoj me shume per kete ceshtje zbulova gjera te dhimbshme ne lidhje me grate.


Zbulova se shumë gra të pastreha nuk hanin ushqim, në mënyrë që me ato pak para që siguronin nga lypja të blinin produktet shëndetësore për higjienën personale gjatë ditëve të periodave.

Kjo është arsyeja pse kjo vajzë 14-vjeçare vendosi ta çojë më tej misionin e saj,dhe filloi të grumbullonte sasi të mëdha të pecetave sanitare dhe produkteve të tjera të nevojshme higjienike dhe i paketonte ato në paketa higjienike të vogla.
Pastaj keto qe mblodhi ia shpërndau ato grave të pastreha që kishte gjetur.


Iniciativa e saj bujare habiti jo vetëm mësuesin e Lily-t, por gjithë komunitetin.
Në një kohë rekord, adoleshentja kishte ngritur 3.000 dollarë për projektin e saj dhe me to mud te bleje materiale higjienike per nje vit.
Një ide e vogël që ka arritur ta bëjë komunitetin e saj një vend më të mirë. Bravo te qofte Lily!