Home News Urgjente, zbulohet detaji i fortë për Covid-19, ja si ta shmangni përmes...

Urgjente, zbulohet detaji i fortë për Covid-19, ja si ta shmangni përmes duarve

665
0

Qe nga nisja e pandemise na eshte perseritur shpesh nga mjeket qe te lajme duart sa me shpesh .


Një studim i fundit i bere në Britaninë e Madhe sugjeron se kjo duhet të bëhet të paktën gjashtë herë në ditë.

Studimi ka analizuar të dhëna nga viruset në vitet 2006-2009 që kishin struktura shumë të ngjashme me koronavirusin e ri dhe dolën në përfundimin se 1663 personat që u vëzhguan, ishin më pak të predispozuar të infektoheshin nëse do ti lanin duart gjashtë herë në ditë.

Larja e duarve më shumë se 10 herë në ditë duket se nuk e redukton aq sa duhet rrezikun e infektimit.