Tasqebapi eshte nje nga gatimet me speciale te tradites shqiptare, por e vecanta e kesaj recete eshte pergatitja e sa ne furre. Po ju sjellim me poshte menyren e pergatitjes se tasqebapit ne furre ideale per ta shijuar me familjen dhe miqte tuaj.
Perberesit
500 gr mish, 2-3 kokrra qepe, 4-5 luge gjelle vaj ulliri, 1 luge gjelle me miell, 1 gjethe dafine , gjysme luge gjelle me salce, 3-4 thelpinj hudhra, kripe dhe pak spec i kuq dhe 2 luge gjelle uthull molle.
Pergatitja
Tasqebapi zakonisht pergatitet me mish vici ose dashi, mishi pritet tul ne shirita te holle ose ne copa katrore sipas deshires. Skuqet ne vaj ulliri se bashku me qepet e prera fije fije derisa te avuloje uji dhe krijohet nje shtrese e kuqe. Shtohet mielli hidhet pak salce gjethe dafine thelinjt e hudhres uthulla kripa dhe uji derisa te mbulohet. Lihet te zieje ne zjarr te ngadalte. Nderkohe 15 minuta para se te jet gati pra te jet trashur pak lengu hiqeni nga zjarri dhe futeni ne furre me 250 grade per 15 minuta. Tasqebapi do jet i shijshem dhe ne ju urojme ju befte mire.