Home News Studimi qe shokoi te gjithe: Ja si e perhapin kepucet Koro.navi.rusin ne...

Studimi qe shokoi te gjithe: Ja si e perhapin kepucet Koro.navi.rusin ne ambiente te ndryshme

512
0

Hulumtimet tregojen se virusi perhapet kryesisht nepermjet frymemarrjes ne kolle dhe teshtima. Por nje zbulim i ri vjen se virusi mbijeton dhe ne kepuce duke ngritur keshtu shqetesimet e studiusve.

Nje studim qe u be ne Akademine e Shkencave Mjekesore Ushtarake ku u moren mostra te kepuceve nga 39 paciente te infektuar me koron.avirus ne spitalin Hounshenshan rezultoi se , ato kishin nivele te larta te virusit.

Gjithashtu ato studiuan dhe ambientet e dhomave por niveli i virusit ne dysheme ishte shum me i larte se no objketet e tjera neper dhoma. Prandaj duhet te beni kujdes kur ecni dhe ti pastroni kepucet para se te futeni ne shtepi se mund te perhapin virusin ne familjet tuaja.