Home News Studimi i fundit amerikan per koronavirusin: Ja kush nuk sëmuret kurrë nga...

Studimi i fundit amerikan per koronavirusin: Ja kush nuk sëmuret kurrë nga koronavirusi sipas eksperteve

514
0

Sipas disa studimeve qe jane kryer ne “Jolla Institute for immunology” ne Amerike kane dal ne konkluzion se se disa njerëz janë imunë ndaj koronavirusit dhe keta njerez nuk preken kurre prej tij.

Studiuesit kanë dokumentuar raste të shumta që trupi ynë është në gjendje të sigurojë një përgjigje imune ndaj Covid-19. Pasi studjuesit kontrolluan një grup prej 20 personash të kuruar nga koronavirusi, të cilët në fakt kanë treguar se në secilën prej rasteve sistemi imunitar ishte në gjendje të njihte dhe luftonte virusin dhe ky ishte nje lajm i mire per ta.

Ata jane shprehur se:“Ajo që ne kemi pare është një reagim shumë i fortë i qelizave T kundër proteinës sulmuese spike të koronavirusit, që është objektivi i shumicës së përpjekjeve që po kryen sot në botë në gjetjen e vaksinës apo ilaçit për ta luftuar.

“Këto rezultate janë vërtet një lajm i mirë për zhvillimin e vaksinës” – tha Dr.Alessandro Sette, i cili mori pjesë në hartimin e dokumentit.

Në grupin e ekzaminuar nga studiuesit, kishte subjekte të cilët u konstatun se ishin imunë, pavarësisht se nuk kishin hyrë në kontakt me koronavirusin