Home News Skënder Brataj paralajmërim b.ombë: Pranvera është kritike! Personalisht mendoj që duhen mbyllur…

Skënder Brataj paralajmërim b.ombë: Pranvera është kritike! Personalisht mendoj që duhen mbyllur…

193
0

Skënder Brataj duke folur mbi situatën me Covid-19 në vend tha se pranvera është kritike.


Në tre ditët e fundit rritjet janë stabilizuar, pra po arrijmë në atë fazën e sheshtë, më pas nis zbritja. Edhe një minimum pak më pozitiv tregon menaxhimin e situatës. Po diskutohet për masa të tjera, po bëjmë të njëjtën gjë si vendet e tjera. Do të shohim së shpejti situatën dhe do vendosim. Nëse ka përkeqësim nuk mund të tolerojmë situatën. Kritike për mua është edhe pranvera”, u shpreh Brataj për “News 24”.


Të gjithe personat që kanë përfunduar në fatalitet, kanë qenë nga këta pacientë që kanë filluar një sulm me ila.ce. Edhe anti-koagulanti ka çuar në hemorragji. Gjëja më e tmerrshme është që thuhet të merret anti-biotiku për dy javë. Nga dita e parë deri te e 5-të asnjë lloj anti-biotiku, vetëm në ditën e 7.

Nga dita e 5 në të 7 nëse ka persistencë të simptomave është momenti që të bëhen analizat e gjakut. Është si të dalësh në një fushë be.tejë dhe ke marrë të gjitha ar.mët, ti zbrazësh të gjitha ar.mët, në momentin që vjen armiku ngre duart lart, tha shefi i Urgjencës.