Home News Shteti i pare qe po pergatit te heqi masat e karantines dhe...

Shteti i pare qe po pergatit te heqi masat e karantines dhe te filloj jeten normale

562
0

Eshte nder vendet e para ne Evrope qe ka një plan për hapjen gradualisht të dyqaneve dhe restoranteve. Behet fjale per Cekine ku shteti po punon per hapjen graduale.
Ky plan behet e ditur do të nisë të zbatohet midis 20 Prillit dhe 8 Qershorit. Ata jane duke punuar qe ne date 20 Prill te filloj sa me shpejte hapja por kjo do te shikohet ne baze te numrit te infektuarve.

Qeveria Ceke ka prezantuar modelin e rikthimit në normalitet, për të rinisur kështu lëvizjen ekonomike e cila është goditur si pasojë e koron.avirusit.
Çekia është një nga vendet më pak të prekura nga pandemia, megjithatë masat e marra kanë qenë të menjëhershme dhe te sukseshme.

Gjithashtu, Çekia ka ofruar edhe suport shëndetësor për pacientët e infektuar të shteteve të tjera. Sipas planit qeveritar, dyqanet e vogla do të fillojne te rihapen më 20 prill.
Ato do të ndiqen nga dyqanet e mëdha të cilat do të hapen në 11 Maj dhe restorantet. Do te pasohet nga qendrat tregtare në 8 qershor.