Home News Shtetet si Spanja e Turqia po i kthejne testet qe kane blere...

Shtetet si Spanja e Turqia po i kthejne testet qe kane blere ne Kine, nuk pritej te ishte kjo arsyeja

901
0

Turqia ka marre vendimin qe te mos perdori testet e prodhuara ne Kine, pasi kane zbuluar se ato teste shkallen e zbulimit te infektimit e kane 30-35 perqind, shume te ulet.
Mediat turke jane shprehur ne kete menyre: Ne kemi marre disa mostra nga kompania. Nuk dolen te sakta, ndaj porositem disa modele te tjera te testimit nga nje kompani tjeter kineze.

Por ky nuk ishte rast unik pasi dhe Spanja ka bre te njejte gje, duke kthyer mbrapsh 58 mije teste te prodhuara ne Kine, per te njejten arsye.
Madje qeveria spanjolle ka treguar se ka shpenzuar 430 milion euro per te blere teste, maska, doreza dhe pajisje mrojtese nga koronavirusi qe jan proshuar ne Kine.
Mesohet se qeveria kineze ka dklaruar se testet e blera nga Spanja Dhe Turqia jane prodhuar nga nje kompani qe nuk ka pasur autorizimin perkates qe keshtu keto shtete duhet ta shohin kete problem me kompanine qe i ka shitur testet.