Home News Shqiptari me i urr.yer ne SHBA :Me nxirrni nga burgu , te...

Shqiptari me i urr.yer ne SHBA :Me nxirrni nga burgu , te gjej kuren per koro.navi.rusin

632
0

Martin Shkreli ka kerkuar lirine, pasi ka prezantuar nje punim shkencor prej 11 faqesh te nje kompanie farmaceutike, te cilen e pati themeluar ne maj te 2015. qe sipas tij do te beje te mundur mposhtjen e koronavirusit.Ai kerkon lirim tre muaj nga burgu , ne menyre qe te gjeje kuren ndaj pandemise.


Ne kerkesen drejtuar autoriteteve amerikane ai shkruan :


“Po kerkoj ne periudhe tre mujore qe te ndihmoj ne punen kerkimore ndaj koronavirusit. Te lesh boten te goditet nga kjo pandemi nuk eshte aspak ngushelluese . Si nje sipermarres i suksesshem i Biofarmes , une jam nga te paktet sipermarres me pervoje ne te gjitha aspektet e zhvillimit te ilaceve , nga krijimi i molekulave , vleresimet preklinike dhe deri te modeli i proves klinike.
Ky sipermarres po vuan denimin ne Pensilvani , i denuar me 7 vite burg per mashtrim, pasi ne 2017 ai rriti cmimin e ilacit te AIDS me 5,000 perqind.


Avokati i tij ka deklaruar:


“Z. Shkreli ka pergatitur nje propozim per hulumtimin per gjetjen e nje virusi ndaj koronavirusit. Nese hulumtimi i tij eshte i sakte , ai mund te ndihmoje shkencetaret dhe mjeket qe te kuptojne te perballen me koronavirusin qe po vret kaq shume njerez.