Home News Shkencetaret paralajmerojne : 12 muaj dimer , bore , akull deri ne...

Shkencetaret paralajmerojne : 12 muaj dimer , bore , akull deri ne -50 grade. Cfare e pret Token ?

735
0

Toka mund te perballet me nje mot mjaft te ftohte me stuhi debore gjate 30 viteve te ardhshem pasi pritet te hyje ne “Mini epoken
e Akullnajave”, ka paralajmeruar nje shkencetar.

Sipas gazetes “The Sun” dielli do te futet ne nje “letargji” natyrale, nga kjo pritet mungese ushqimi dhe renie temperaturash ne te gjithe planetin.

Sipas shkencetarit , Toka do te perballet me nje minimum nxehtesie diellore, kjo do te thote qe dielli do te percoje me pak energji ne planet.Sipas NASA-as , ne 2020 Dielli do te arrije aktivitetin
me te ulet qe prej 200 vjetesh.

Per kete arsye temperaturat do te bien 1C per rreth 12 muaj.

Minimumet diellore jane pjese e ciklit te jetes se Diellit dhe ndodhin njehere ne 11 vjet.
Ne 2020 pritet qe ditet te jene me te ftohta.

Kjo shenon fillimin e nje ngjarje te rralle e njohur si “Grand Solar Minimum ” ku energjia e leshuar nga Dielli eshte
me e ulet .Kjo ndodh nje here ne 400 vjet , ndersa ne rajonet e ftohta temperaturat mund te
arrijne deri ne -50 grade.