Home News Rezultoi 100% e suksesshme: BE mbështet kurën izraelite kundër koron.avirusit

Rezultoi 100% e suksesshme: BE mbështet kurën izraelite kundër koron.avirusit

565
0

Bashkimi Europian ka vendosur të mbështesë me 50 milionë euro, kurën kundër Koron.avirusit që po zhvillohet nga firma izraelite Pluristem. Nga testet e kryera në Izrael dhe Shtetet e Bashkuara, kjo kure ka rezultuar 100% e suksesshme.

Firma farmaceutike Pluristem me qendër në Haifa ka zhvilluar një terapi, që përdor placentat për të zhvilluar qeliza të ripërpunueshme për të kuruar organet e dëmtuara si pasojë e infektimit me koron.avirus. Kura çliron në organizëm proteina, që kurojnë organet e dëmtuara nga Koron.avirusi, si zemra, mushkëritë, veshkat, etj.

Kjo kurë ka shëruar plotësisht 6 pacientë në Izrael, të cilët ishin në rrezik për jetën për shkak të koron.avirusit. Këtë muaj u shërua edhe një tjetër pacient në SHBA, i cili pranoi t’i nënshtrohej testimit me këtë kurë. Firma izraelite shquhet për zhvillimin e shumë kurave, përfshirë edhe disa studime për një vak.sinë për mbrojtjen nga rrezatimi atomik të ushtarëve amerikanë kryer 3 vite më parë.