Home News Rama: Nga e hëna 6 bashki blindohen me postblloqe, nuk do të...

Rama: Nga e hëna 6 bashki blindohen me postblloqe, nuk do të lejohen hyrje-daljet

694
0

Kryeministri Edi Rama ka postuar rregullat e lëvizjes për këtë fundjavë. Ai ka njoftuar se në zonat e gjelbëra do lejohet lëvizja madje deri në orën 21:00 ndërsa në Tirane, Fier, Durrës, Shkodër, Kurbin dhe Krujë do vijojë izolimi edhe për këtë fundjavë madje nga e hëna do vendosen postblloqe dhe nuk do të lejohet hyrje-dalja e automjeteve pa autorizim.

Gjatë fundjavës deri në orën 09.30 vetëm pensionistët do lejohen të dalin dhe nga ora 10.30 deri në 17.30 prindërit me fëmijët deri në 14 vjeç.

Por nese situata ztabilizohet kjo do te jete java e fundit me ndalim daljeje për vajzat e djemtë mbi 14 vjeç.

Nga e hëna e ardhshme do të mbeten vetëm Zonat e Kuqe të përcaktuara në hartën bashkëngjitur, bashkitë Shkodër, Kurbin, Krujë, Durrës, Tiranë dhe Fier, ku do të vazhdojë i njëjti regjim oraresh lëvizjeje dhe rregullash të qarkullimit si deri tani. Këto zona do të blindohen me postblloqe dhe nuk do të lejohet hyrje-dalja e automjeteve të paautorizuara. E gjithë pjesa tjetër e vendit do të jetë e gjelbër dhe qarkullimi ndërqytetas me automjet privat brenda gjithë kësaj pjese do të jetë i lirë, me një regjim orar që do të shtrihet deri në orën 21.00.

Për këtë pjesë do të mbeten në fuqi vetëm rregullat që ndalojnë grumbullimin e më shumë se pesë personave, aktivitetet kulturore e sportive të çdo lloji, transportin publik si edhe njësitë ekonomike ende të mbyllura. Këtë fundjavë njësoj si fundjavën e shkuar, në të gjithë vendin do të lejohen të qarkullojnë vetëm automjetet që kanë autorizim për punë dhe dalja e këmbësorëve do të bëhet me dy fasha: Deri në orën 09.30 vetëm pensionistët dhe nga ora 10.30 deri në 17.30 prindërit me fëmijët deri në 14 vjeç. Nëse situata me numrat e të infektuarve dhe të të shtruarve në spital vazhdon të jetë e stabilizuar, kjo do të jetë fundjava e fundit me ndalim daljeje për vajzat e djemtë mbi 14 vjeç.