Home Menyre Jetese Pasi ti blini mollet nga dyqani hidhuni atyre uje te nxehte/ Ajo...

Pasi ti blini mollet nga dyqani hidhuni atyre uje te nxehte/ Ajo qe do te shihni do t’ju beje te vendosni duart ne koke

499
0

Mollët janë frutat që kane efekte me pozitive në shëndetin e njeriut dhe ato konsumohen gjerësisht në mbarë botën. Megjithatë ju duhet të dini diçka rreth këtij fruti që e blini në dyqan.

Një numër i madh prodhuesish dhe tregtarësh përdorin pest icidet he lmuese duke i lyer mollët me dyllë për të penguar kalbjen, prishjen madje edhe për të ngordhur lnsektet.

Me një test fare te thjeshtë mund të zbuloni nëse janë të lyera mollët që i keni blerë apo jo.Hidhni ujë mbi to dhe do të shihni që uji vetëm do të rrëshqasë, ndërkaq në mollë do të mbeten vetëm bulëza.

Por nëse hidhni ujë të nxehtë mbi mollë do të shihni që dylli do të bëhet i dukshëm. Ja si duhet të veproni në këtë rast për të hequr dyllin nga mollët: Hidhni sodë buke mbi to dhe fshijini mirë me leckë ose me furçë dhëmbësh.