Home News Paralajmërimi i madh i OKB: Shqipëria do të mbetet me 512 mijë...

Paralajmërimi i madh i OKB: Shqipëria do të mbetet me 512 mijë banorë ne 2025.

617
1

Zhvlerësimi i ndjeshëm ka ardhur brenda një viti (2019 kundrejt 2018). Kjo është nxitur si nga rënia e normës së lindshmërive, po ashtu dhe nga trendi i lartë i emigracionit. Te gjithe duan te ikin per nje jete me te mire dhe nuk duan te kthehen me ne vendin e lindjes Shqiperi. Eshte per te ardhur keq por te gjitha sherbimet jane bere me para, si spitalet, gjykatat, ushqime jane te skaduara dhe frutat dhe perimet rriten me hormone qe shkaktojne 1000 semundje.

Nëse Shqipëria ecen me keto ritme nuk pritet që të mbeten më shumë se 512 mijë banorë. Më parë, pritshmëria ishte për 860 mijë banorë, pra parashikimi është ulur me 40% dhe do vazhdoj te ulet nese vazhdon emigrimi me keto ritme. Do te mbesin vetem politikanet me familjet e tyre sepse me sa duket vetem ata e shijojne kete largim dhe kenaqen me kete gje dhe as qe u intereson ky popull se cfare ben.

Gjithashtu shkaku tjeter eshte renia me shpejtesi e numrit te lindjeve. Tani dhe martesat behen ne moshe te madhe po dhe kopiet nuk lindin me si me pare nga frika e nje jete te pasigurte. Shpresojme qe situata te ndryshoje dhe ky parashikim i OKB te jete vetem nje farse.

1 COMMENT

  1. E randsishme eshte te ngordhin per gazep me çfare ka ky derri ripjerdhes siçilist stalinist leshelist. Paste fundin e Çausheskut ky piranja ripjerdhes siçilist stalinist leshelist.
    I nadhi Zot e cfarost faren e ktyne kriminelave. Edhe 100 mije sikur te ngelen veç te mos jene gjall keto Sorrosjanet

Comments are closed.