Home News Paralajmërimi i Edi Rames për fashat e orare ne e zonat e...

Paralajmërimi i Edi Rames për fashat e orare ne e zonat e kuqe dhe zonat e gjelbra

541
0

Edi Rama, gjatë një komunikimi u ka kthyer përgjigje të gjithë atyre që pyesin pse vijojnë ende të mbeten në fuqi fashat e orare, sikur koronavirusi nuk infekton me orar eshte e cuditshme se pse ndodh kjo gje dhe pse nuk hapen oraret.

Ja si eshte pergjigjur kryeministri Rama:Do të mbetemi besnik I numrave në përcaktimin e zonave të gjelbra. Komiteti i ekspertëve sheh numrat, dhe modeli i zonave të kuqe nuk bazohet vetëm te numrat, por dhe të shumë të tjera. nuk është çudi që një zonë e gjelbër të rikthehet e kuqe, por edhe e kundërta.

Ndaj duhet kujdes dhe per pak kohe derisa gjendja te stabilizohet.

Pse mbahen fashat e orarit…ato kanë rol në dekurajimin e daljeve të tepërta që nuk janë të domosdoshme. Nëse nuk kemi fashën orare, i bie që në një zonë të kuqe si në një zonë të gjelbër, baret të jenë hapur. Kufizimi i daljeve në fundjavë është dashur dhe duhet për këtë, tha Rama.