Home News Parajsa e skive, fshati qe infektoi gjysmen e Europes me koronavirus.

Parajsa e skive, fshati qe infektoi gjysmen e Europes me koronavirus.

518
0

Fshati austriak qe infektoi me koronavirus, gjusmen e evropes quhet Ischl Ne Tirol te Austrise, i njohur si parajsa e skive.

Me 29 shkurt nje avion u ul ne kryeqytetin islandez dhe me qindra turiste te sapokthyer nga pushimet nga ky fshat iu nenshtruan analizave per shakak te covid-19, gje qe rezultoi se gjysma e tyre ishin pozitive.

Pak dite me vone ne 7 mars autoritetet norvegjeze testuan nje grup turistesh qe kishin qene ne Ischgl per ski. Te nesermen u mesua se gjysma e personave ishin te infektuar me covid-19.

Gjermania vendosi ta shpalle fshatin e skive si vend te rrezikshem pasi 200 njerez qe kishin qene me autobuz ne kete fshat rezultuan pozitive me koronavirus.

Por pavaresisht virusit qe po shperndahej ne gjithe Evropen, fale turisteve, fshati turistik vendosi mos ta ndale aktivitetin e tij. Por me shtimin e rasteve turistet vendosen te largohen duke e lene ate te izoluar.