Home News Njoftimi i rëndësishëm që kanë bërë autoritetet shëndetësore të Pekinit. Pse ndodhi...

Njoftimi i rëndësishëm që kanë bërë autoritetet shëndetësore të Pekinit. Pse ndodhi e gjithe kjo

804
0
In this Sunday, Jan. 26, 2020 photo, medical workers in protective gear help a patient near an ambulance in Wuhan in central China's Hubei Province. A new viral illness being watched with a wary eye around the globe accelerated its spread in China on Sunday with 56 deaths so far, while the U.S. Consulate in the city at the epicenter announced it will evacuate its personnel and some private citizens aboard a charter flight. (Chinatopix via AP)

EShtë njoftimi i rëndësishëm ai që kanë bërë autoritetet shëndetësore të Pekinit. Megjithatë, analizohen të metat në sistemin kinez në menaxhimin e përhapjes së Covid-19. Nëse do të ishte bërë më parë, vala e ngjitjes mund të ishte shmangur
Autoritetet shëndetësore të Pekinit kanë njoftuar këtë pas urdherit të Komisionit Kombëtar të Shëndetit (NHC). Sidoqoftë, infeksionet nuk bien. Në fakt, Kina ka regjistruar 32 raste të reja të infektimit nga koronavirusi, të gjitha të importuara. Lajmi i mire eshte se asnjë person i infektuar nuk ka nderruarr jete.


Pikërisht në këtë periudhë kohore në të cilën Kina ka hezituar, ka fshehur dhe mohuar duke pranuar se nuk ka prova për transmetimin e Covid-19 nga njeri në njeri, se rreth 5 milion njerëz kanë lëvizur nga Hubei ne te gjithe boten.

Ne këto ditë në Kinë kane kuptuar se burri që kishte kontraktuar virusin nga tregu i kafshëve ka infektuar gruan e tij, e cila nuk ka qenë kurrë në atë vend. Dhe pastaj përsëri, pas 11 ditësh që nga testi i parë nderron jete nje njeri pozitiv.

Dhe ndërsa një bombë e vërtetë atomike ishte gati të shpërthejë në vend, në Wuhan, siç raportohet nga Ora Sole 24, atje u festua. Vetë kryetari i bashkisë ishte ai që organizoi banketin e XXI të Vitit të Ri me një lume njerëzish. Me pak fjalë nuk kishte ku te shkonte me keq per ate momente te veshtire.
Tani, por për ca kohë tani, dikush pyet veten: si do të kishte shkuar sikur të mos kishte ndodhur e gjithë kjo? Përgjigja vjen nga një studim britanik nga Universiteti i Southampton i cili vlerësoi se niveli i infektimit mund të ishte zvogëluar me 95% nëse vetëm Kina do te kishte vepruar tre javë më parë.