Home News Nga Kina vjen lajmi fantastik/ Shkencetaret drejt zbulimit te ilacit per kurimin...

Nga Kina vjen lajmi fantastik/ Shkencetaret drejt zbulimit te ilacit per kurimin e Koro.navi.rusit

701
0

Një grup shkencëtarësh nga Pekini kanë identifikuar strukturën molekulare të Covid-19

Shumë shpresë vjen nga Kina për identifikimin e një ilaçi efektiv. Grupi “Yen Gao” i Universitetit Tsinghua në Pekin ka zbuluar strukturën e motorit molekular të Covid-19 i cili e lejon atë të shumëfishohet me shpejtësi.

Një zbulim i bujshëm, i cili ndoshta do të bëjë një hap vendimtar përpara, drejt zhvillimit të një ilaçi efektiv për trajtimin e sëmundjes së shekullit që gjeneroi pandeminë.

Grupi i studimit, me punën e botuar në Science, zbuloi enzimën polimeraza nsp12 e cila është motori i virusit dhe i cili e lejon atë të shumëfishohet. Pasi ta kemi bërë këtë zbulim, do të jetë e mundur të kuptojm nëse mund të përdoret ilaçi antiviral Remdesivir.

Ky medikament eksperimental do të përdoret për të trajtuar pacientët Covid-19, dhe tashmë ka qenë një armë e fuqishme në trajtimin e Ebola.

Shkencëtarët kinezë janë duke punuar për të përfunduar studimet e tyre për të arritur në një përfundim.
A do të jetë e mjaftueshme përdorimi i Remdesivir apo një ilaç i ri? Me siguri do ta zbulojmë së shpejti. Ndërkohë, për shkencëtarët është një luftë kundër kohës për të dhënë përgjigje të mëtejshme për ato që kanë zbuluar.

Do të jetë e nevojshme vetëm të keni pak më shumë durim. Sepse me informacionin që kemi tani ,duket e lehtë të jeni në gjendje të merrni madje një antiviral të fuqishëm që mund ta bëjë virusin të padëmshëm. Ose të paktën kjo nuk do të lejojë që ai të shumohet.