Home News Ndryshon strategjia e qeverise për heqjen e masave, Rama: Hapjet me qytete....

Ndryshon strategjia e qeverise për heqjen e masave, Rama: Hapjet me qytete. Kruja asnjë lehtësim, Tirana dhe Durrësi…

717
0

Lehtesimi i masave sipas qeverise do te behet ne baze te qyteteve, konkretisht ne baze te rasteve qe ato kane. Kryeministri tregoi se qytete si Gjirokastra apo Dibra do te kene lehtesime kurse per Krujen jo sepse eshte vater infeksioni.

Nderkohe per Durresin dhe Tiranen do te kete lehtesime graduale per shkak te fluksit te madh te banoreve. Rama ka thene se ne hyjme ne grupin me te sukseshem aktualisht, ne dy parametra kryesore. NUmri i jetevete te humbura ne raport me 1 milion banore dhe i te prekurve ne raport me ato ne terapi intensive. Masat kane ber punene e duhur.

Ne do te hapemi kudo ne cdo vend por jo njesoj. Ne zonat me pak te prekura do te kete me shume hapje ndersa ne zonat qe perbejne rrezik nuk do te kete asnje tolerim. Ky eshte parimi praktik. Do ta shpjegojme dhe argumentojme javen e ardhshme u shpreh Kryeministri Edi Rama.