Home News Ndryshime ne “Kodin Penal”. Kush thyen karantinen 2-3 vite burg, ndersa denim...

Ndryshime ne “Kodin Penal”. Kush thyen karantinen 2-3 vite burg, ndersa denim 3-8 vite per…

385
0

Kuvendi ka miratuar sot me riformulime ku pasqyrohen edhe rekomandimet e Presidentit Meta , te gjitha denimet ne rastet kur qytetaret thyejne masat ndaj kasaj gjendje fatkeqesie.


Nese nje qytetar ndaj te cilit eshte dhene me pare gjobe dhe ai ben nje kundravajtje , denohet me 6 muaj burg.
Kur kundravajtja eshte kryer ne ushtrim te aktivitetit tregtar dhe kjo perben rrezik per njerezit denohet me 2 vjet burg.
Kur nuk zbatohet urdhri per izolim denohet 2-3 vite burg.


Perhapja me dashje e semundjes infektive denohet 2-5 vite burg, ndersa perhapja e saj nga pakujdesia 2 vite burg.
Kur perhapja e semundjes le pasoja te rrezikshme per jeten e njerezve denohet 3-8 vite burg.