Home Menyre Jetese Mos lejoni me t`ju mashtrojne me shitjen e mjaltit! Nje bletar tregon...

Mos lejoni me t`ju mashtrojne me shitjen e mjaltit! Nje bletar tregon hilet mes mjaltit origjinal dhe atij te rreme prandaj kini kujdes

964
0

Një menyre qe do t`ju shpjegojme ketu është qe te vendosni pak mjaltë në një pecetë dhe shikoni nese mjalti e kalon peceten lehtë. Mjalti i vërtetë nuk përmban ujë dhe nuk do të kalojë shpejt në pecetë ndersa mjalti qe kalon lehte do te thote se nuk eshte i paster.

Gjithashtu menyre tjeter eshte te mund të vendosësh një lugë çaji mjaltë në një gotë me ujë dhe të shohësh nëse mjalti tretet apo mbet në fund. Mjalti i vërtetë do të bjerë në pjesën e poshtme, ndërsa mjalti i rremë do të shkrihet menjëherë me ujin ne gote.

Ndersa prova tjeter eshte kur Vendos pak mjaltë mbi një copë bukë dhe pastaj shikon nëse ngurtësohet . Mjalti i rreme përmban shumë ujë dhe do ta lage shpejte copen e bukes kurse mjalti i vërtetë do të kristalizohet kur të lihet sièer bukes ne ambient te ftohte.