Home News Mjeku specialist tregon tre shenjat e para kryesore se kur duhet te...

Mjeku specialist tregon tre shenjat e para kryesore se kur duhet te telefononi 127

716
0

Tritan kalo, mjeku teper i nderuar ne profesionin e tij ka treguar se kur nje person ka kolle,
temperature dhe veshtirsi ne frymemarrje te njoftoje menjehere urgjencen.


Ai eshte shprehur se jane te lutur te gjithe personat qe kane keto tre shenja madhore,
Kolle dhe Teshtitje te fuqishme, Temperature te larte dhe Frymemarrje te renduar, te telefonoje
sherbimin e infektimit pasi nuk duhet te levize vete madje te izolohet ne shtepi dhe nga familjaret qe jan aty prane
si psh ne dhome derisa te arrihe sherbimi i infektimit.


Mjeku na kujtoi shembulin e Italise qe mbylli nje dere me Kinen por la popullin
te levizte lirshem dhe ky ishte gabimi fatal qe po sjell pasoja.


Sipas tij moshat e prekura me se shumti jane ata mbi 50 vjec dhe me semundje te renda ndaj apeloi per te gjithe qe
te evitojne daljet jashte dhe te zbatojne masat e sigurise.


Rithekseoi gjithashtu se shmangia e grumbullimeve duhet bere plotesisht jo qe te mos
vazhdojme aktivitetet tona te papergjegjshme. Me durim do ja dalim tha ai