Home News Mjeku shqiptar ne Gjermani jep lajmin e mire per te gjithe ne...

Mjeku shqiptar ne Gjermani jep lajmin e mire per te gjithe ne : Ju tregoj cfare ndodhi ketu me 90% e te infektuarve …..

506
0

Kardiologu Fahri Beqa jep lajmin sesi 90 % e te prekurve me koronavirus ne Gjermani
e kane kaluar pa marre asnje lloj mjekimi. Ata e kane kaluar ne karantine infektimin dhe me pas
gjendja e tyre eshte normalizuar.

Rasti i pare ne Gjermani eshte shenuar me 29.01.20 dhe deri me sot jane rreth 4150 raste.
46 persona qe jane mjekuar neper spitale jane sheruar plotesisht.
90 % e te prekurve nuk kane pasur nevoje per mjekim sepse simptomat dhe zhvillimi i semundjes ka qene
i lehte.

Nje perhapje e shpejte dhe e pakontrolluar nuk do te mund te perballohej edhe nga sistemet
me te sofistikuara . Si ilac per zbritje te temperatures preferohet Paracetamoli . Asnjehere
nuk duhet te injorohen masat qe duken shume te thjeshta por qe jane te rendesishme per
perhapjen e kontrolluar te infeksionit .

Nese keni te semure kronik ne shtepi krijoni distancen e nevojshme nga ata ne menyre qe ata te jene te
mbrojtur . Nese jeni te infektuar dhe ju paraqiten simptomat , mos u nisni per ne spital po telefononi
urgjencen .

Pa panik rreth 90% e te infektuarve i mbijetojne kesaj semundje . Lajm i mire sot ishte
edhe dekodimi i virusit si dhe fillimi i suksesshem i fazes se pare te testimit te vaksines
ne laborator . Ne fazat tjera do filloje testimi ne njerez.