Home News Mjeku Epidemiolog thote: Ne fillim te Majit Koro.navi.rusi do filloje….

Mjeku Epidemiolog thote: Ne fillim te Majit Koro.navi.rusi do filloje….

951
0

Infektologu i njohur Sali Ahmeti ka dhene nje interveste ku eshte shprehur se virusi ne fillim te majit do te largohet. Padiskutim ky eshte nje lajm i mire ne qofte se ndodh keshtu.

Ai ka thene se nese e karahasojme me viruse te tjera ky virus eshte ndryshe. Per shembull ne kemi pasur hepatitin A ne vitin 1999 me 20 mije raste. Gjithashtu ne 2003 shperthimin epidemit te tularemise, ne 2017-18 epidemine e fruthit, meningjitin ceroz-viral ne vitin 2016. Ne jemi vend endemik per ethet ne menyre te vecante ato te kongos, te cilat jane semundje me kontagjizitet te larte qe mbarten tek njerezit por dh en stafin mjekesor.

Ndersa koron.avirusi eshte nje virus qe ne raport me te tjeret ndodhta ka nje agrisivitet me te lehte. Ndersa per moshat e reja kemi pasur dhe femije nga 5 muajsh deri ne 5 vjec por e kane kaluar semundjen ne nje forme te lehte pa ndonje komplikim te vecante.

Mendoj se fillimi i majit do te sjelle largimin e virusit dhe jeta dote filloje normalisht si me pare. Ndaj duhet dhe pak durim