Home News Mjeket shqiptare ne Itali pa vertetim aftesie, vjen reagimi i ministres Manastirliu

Mjeket shqiptare ne Itali pa vertetim aftesie, vjen reagimi i ministres Manastirliu

758
0

Ministra e shendetesise Ogerta Manastirliu pervec se ka shpjeguar proceduren e perzgjedhjes se mjekeve dhe infermjereve shqiptare qe shkuan ne Itali ka sqaruar edhe deklaraten e Menaxherit te pergjithshem te spitalit civil ne Brescia.

Ne nje interviste per ABC News, ministrja tha se perzgjedhja e tyre ishte ne baze te listes vullnetare.

Pas thirrjes qe realizuam perzgjedhja per tju bashkengjitur ketij grupi ishte ne baze te listes se vullnetareve qe kishim, ishin rreth 3000 persona qe ishin bashkuar. Kjo iniciative kerkonte mjeke te specializuar.

Ndersa lidhur me deklaraten e Menaxherit te spitalit te Brescias, se mjeket nuk dispononin vertetim te aftesive te tyre profesionale, ministrja tha se licenca e tyre eshte dokumenti certefikues.