Home News Metoda gjeniale e Rumunit si trafikonte Shqiptaret ne Angli

Metoda gjeniale e Rumunit si trafikonte Shqiptaret ne Angli

332
0

NJe shofer rmun ka gjetur je metode te pazbuluar me pare per fshehjen e shqiptareve qe kalonin per ne Angli. Disa media britanike bejne me dije se Costel Nicuta , shofer i nje kamioni per ti shpetuar nuhatjes se qenve ai ilyente shqipetaret me nje lende kimike e cila perdorej per zbardhimin e rrobave.

Era e kesaj lende kimike bente qe qente te mos arrin deri atje ku shqiptaret ishin fshehur. KJo metode e shoferit rumun mori fund ne 27 shkurt 2020 kur kamionit ju be nje kontroll i imesishem afer Calais ne France. Nka kontrolli u zbuluan tre shqiptare qe ishin lyer me kete lende kimike po ashtu dhe shoferi i kamionit rezultoi me shenja ne bluzen qe mabnte veshur.

Costel Nicuta u denua me tre vite burg ndersa shqiptaret u riatdhesuan. Kjo ishte nje tentative e tmerrshme fshehje njerezish ilegalisht per ne Angli u shpres Cris Philip ministri i emigracionit.
Grupe te ndryshme shqiptare me ato europiane marrin deri ne 12.000 euro per trafikimin e personave ne Angli.