Home News Mashtroi botën për koron.avirusin /Kancelarja Merkel me tone të ashpra ndaj Kinës:...

Mashtroi botën për koron.avirusin /Kancelarja Merkel me tone të ashpra ndaj Kinës: Pekini duhet të..

484
0

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka reaguar me tone te ashpra ndaj Kines per ate cfare ka ndodhur dhe se Kina duhet te paguaj nje fature te majme per kete loje qe po ben.
Ajo i kerkoi Pekinit transparence ne lidhje me origjinen dhe perhapjen e KOron.avirusit dhe ka thene se do te verteten dhe cfare plani ka pasur Kina duke e perhapur kete virus.

Merkel u shpreh:“Unë besoj se sa më shumë transparente të jetë Kina për origjinën e virusit, aq më mirë është për të të gjithë botën. Ndërkohë Donald Trump dhe figura të larta republikane në SH.B.A. gjithashtu kanë hedhur dyshime te forta mbi të dhënat e koron.avirusit në Kinë.

Kancelarja Merkel tha se Gjermania filloi të lehtësoje bllokimin si pasojë e koron.avirusit, duke lejuar që dyqanet e vogla dhe bizneset të rihapen, me kusht që të zbatojne masat distancuese sociale.