Home News Lajmi i mire/ Qeveria gjermane merr vendimin për pushimet verore hap vendin...

Lajmi i mire/ Qeveria gjermane merr vendimin për pushimet verore hap vendin per te gjithe!

423
0

Gjermania sapo dha nje lajm te mire se do te hap te gjithe vendin per te udhetuar dhe per te mirpritur gjithashtu turiste. Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas tha se: Në këtë vit të krizës e shkaktuar nga koronavirusi ne duam të mundësojmë pushime verorë per evropianet, por duhet të veprojmë me përgjegjësi te madhe.

Ai tha se siguria ka të bëjë me dy aspekte: e para është lejimi i turistëve gjermanë të kthehen në shtëpi të sigurt gjë që kërkon hapjen graduale të kufijve dhe heqjen e rregullave të karantinës.

Ne duhet të jemi të sigurt se nuk duhet ta paguajmë turizmin verorë për një valë të dytë inff eksi.oni. Kjo është arsyeja pse duhet të biem dakord për standardet e shënd.etit dhe higjienës në qendrat turistike, tha ministri i Jashtëm gjerman.

Ai theksoi se Gjermania si një kampion bote kur bëhet fjalë për udhëtime ndihet veçanërisht e përgjegjshme kur bëhet fjalë për rihapjen e sezonit të udhëtimit. Por ai gjithashtu tha se shpreson që rekomandimet e qeverisë gjermane që të mos udhëtohet jashtë vendit, të paktën për sa i përket vendeve evropiane, do të shfuqizohen në 14 qershor.