Home Menyre Jetese Lajm i trishte/Ndahet nga jeta ish-ministri shqiptar

Lajm i trishte/Ndahet nga jeta ish-ministri shqiptar

136
0

Ditën e sotme është ndarë nga jeta ish-ministri shqiptar Ylli Çabiri, i cili ka qenë pjesë e kabinetit të Vilson Ahmetajt.

Pasi u largua nga politika Çabiri iu përkushtua kërkimit dhe drejtimit shkencor.

Ka qenë nipi i tiji i cili ka dhënë lajmin e hidhur për ndarjen nga jeta të Çabirit.

Ylli Çabiri ka lindur në qytetin e Elbasanit dhe është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në fakultetin e Inxhinierisë. Studimet pasuniversitare i kreu në Francë në universitetin “Paris XI”. Fitoi vlerësimin “Shkëlqyer” nga universiteti francez për studimin e tij të doktoraturës mi Çeliqet Shqiptare. Deri në vitin 1988 la punuar si: Drejtues i Institutit të Studimeve dhe Projektimeve Siderurgjike, më pas Drejtor në Këshillin e Ministrave, Këshilltar i Ministrit të Bashkëpunimit me Jashtë dhe Zëvendësministër i Tregtisë së Jashtme.