Home News Lajm i rëndë për turizmin/ Vendi që sjell shumë turistë ne Shqipëri,...

Lajm i rëndë për turizmin/ Vendi që sjell shumë turistë ne Shqipëri, mbyll kufijtë për një vit

737
0

Presidenti i Republikes Ceke Milos Zeman u ka thene qytetareve qe te shijojne bukurite e vendit te tyre kete vit, pasi kufinjte do te qendrojne nje vit mbyllur per shkak te pand emise.
Perjashtim do te kete per ata persona qe shkojne ne pune, ose kamionistet dhe per te gjithe personat e tjere qe kane arsye te forte per te levizur jashte vendit, sic jane psh kurimi i semundjeve te ndryshme etj.

Behet e ditur se agjencite turistike i kane kerkuar qeverise qe te lehtesojne masat per vendet e ballkanit, per arsye se nuk ka shume te infe.ktuar me koron.avirus. Nderkohe dhe Shqiperia demtohet si pasoje e ketij vendimi te qeverise ceke. Dihet se tashme prej vitesh turizmi qe sillte cekia ne Shqiperi ishte i dobishem dhe kishte perfitime te mira ekonomike.

Madje disa bashkite si Tepelena apo Korca kishin bere marrveshje me Cekine per mikpritjen e turisteve ceke per nje peirudhe disa vjecare.