Home News Lajm i keq/ BE planifikon te mbyll kufijtë me Shqipërinë dhe 160...

Lajm i keq/ BE planifikon te mbyll kufijtë me Shqipërinë dhe 160 shtete deri në 31 gusht, ja cfarë pritet sot

441
0

Bundestasgu gjerman planifikon të zgjasë paralajmërimin e udhëtimit për më shumë se 160 vende jashtë Bashkimit Evropian deri ne date 31 gusht. Sipas informacioneve nga televizioni ARD, kabineti qeveritar do të marrë një vendim sot.

Sidoqoftë, përjashtime duhet të jenë të mundshme nëse, për shembull, ka pak infeksione të reja ose një sistem të mirë shëndetësor në destinacionin e udhëtimit. Përjashtim bëjnë vendet evropiane, për të cilat qeveria dëshiron të nxjerrë vetëm informacione për udhëtimet nga 15 qershori.

Këto përfshijnë 26 vendet partnere të Gjermanisë në Bashkimin Evropian dhe Mbretërinë e Bashkuar që largohet nga BE, si dhe katër vendet e zonës Shengen që nuk i nënshtrohen kontrolleve kufitare që nuk janë anëtare të BE-së: Islanda, Norvegjia, Zvicra dhe Lihtenshtajni.

Për 29 vende, anulimi do të bëhet më 15 qershor, për Spanjën dhe Norvegjinë më vonë, sepse kufizimet e hyrjes ende zbatohen atje.