Home News LAJM I FUNDIT/ Merret vendimi i rëndësishëm nga qeveria Rama

LAJM I FUNDIT/ Merret vendimi i rëndësishëm nga qeveria Rama

276
0

Vendime të rëndësishme. Pas një periudhë të gjatë diskutimesh për buxhetin 2022, sot qeveria mori vendimin ta miratojë projektbuxhetin e vitit 2022.

Këto politika të reja dhe programe që kemi miratuar për tu zbatuar vitin tjetër do të ndikoje direkt qytetarët në nevojë. Dua të ndaj disa vendime:

-Programi i ndihmës ekonomike do ketë nje rritje të masës 10% për të gjitha familjet përfituese.
-Do vazhdojme të mbështesim duke rritur masën 2 herë më shumë për fëmijët pa prindër.

-Gratë e t.rafikuara dhe të d.hunuara do kene rritje të masës ekonomike tre herë.

-Kategoritë në nevojë, për shtresat që mbrohen me suvbvencione të energjisë elektrike, 45 milionë dollarë do të vazhdojë.

-Do ketë rritje të pagave për personelin mjekësor. NE DO VIJOJMË ME KETE POLTIIKË NË VITIN 2022 ME 6% të personelit mjek infermier, duke hyre ne fuqi nga data 1 korrik 2022.