Home News Lajm i fundit/Ja se kur do te hapet kufijte ne Evrope

Lajm i fundit/Ja se kur do te hapet kufijte ne Evrope

576
0

Kufijte e Bashkimit Europian do te rrine te mbyllur deri ne shtator. Edhe pse mund te kete rikthim te fluturimeve ne fund te vitit ne shfrytezim mund te vihet vetem 80% e flotes ajrore.


Per sektorin civil flitet se ata nuk do te kthehen ne normalitet deri ne 2022 gje e cila do te shenonte renire deri ne 50%,ndaj dhe shume kompani kane kerkuar ndihme nga qeverite perkatese.


Parashikohet humbje e kosiderueshme per periudhen prill-qershor,pasi 95% e flotes do te mbetet ne toke.
Per pasagjeret pritet qe prej dates 1 maj te hyje ne fuqi rregulli per venien e maskave dhe dorezave kudo ne aeroporte dhe avione si edhe pastrimi e dizinfektimi periodik i tyre per te siguruar sigurine e tyre.


Ndersa shqetesimi kryesor per industrine e aviacionit civil mbetet bllokimi i vazhdueshem i fluturimeve ne SHBA sepse ato perbejne edhe tregun kryesor kudo per kompanite ajrore