Home News Ky informacion i spitalit`Gemelli` në Romë, duhen lexuar patjetër qe te shpetoni...

Ky informacion i spitalit`Gemelli` në Romë, duhen lexuar patjetër qe te shpetoni nga koronavirusi

758
0

Italia po fillon te ndryshoje ngaqe eshte futur e gjitha ne karantine dhe po shikohet qe nuk ka me raste te reja.Ky eshte nje lajm i mire dhe shpresojme qe te behet me mire.

Por spitali‘Gemelli’ në Romë eshte spitali kryesor qe me nje cilesi te lart po kuron te infektuarit.Dhe jep disa keshilla per Shqiptaret dhe te mos i nenglizhojne keto dite sepse do te perfundoj si Italia.

Shkaku i pare qe tregon qe virusi eshte tek ju eshte kolla e thate ndaj duhet te keni kujdes.

Konsumoni sa me shume cajra super uje te ngrohte se virusi nuk i reziston nxehtësisë dhe asgjësohet po të ekspozohet në temperaturat 26-27 gradë.

Maskat nuk kane shume efekt ata duhet ti perdorin ata qe jane infektuar.

Duhet te rrini 3 metra larg nje njeriu te infektuar

Virusi jeton rreth 12 orë ne siperfaqe metalike.

Kështu që kur prekni sipërfaqe metalike si doreza dyersh, elektroshtëpiake, mbajtëset në autobus etj, lajini mirë duart dhe dizinfektojini ato.

Mbani ne cante nje disinfektues qe ta perdorni shpesh.

Virusi jeton dhe i strehuar në rrobat tuaja për 6-12 orë; detersivët e thjeshtë larës e vrasin virusin.

Për rrobat që nuk lahen çdo ditë, mundësisht ekspozojini në diell dhe virusi zhduket.

Ja se si shfaqet virusi pikë së pari, pozicionohet në grykë duke shkaktuar inflamacion dhe ndjesinë e grykës së thatë; kjo simptomë zgjat 3-4 ditë.

Virusi lëviz nëpërmjet lagështisë së rrugëve të frymëmarrjes, zbret në trakè dhe futet në mushkri.

Ky kalim zgjat 5-6 ditë.

Polmoniti shfaqet me temperaturë të lartë dhe vështirësi në frymëmarje.

Nuk shfaqet me ftohjen e zakonshme. Mund të keni ndjesinë sikur po mbyteni. Në këtë rast drejtohuni menjëherë, tek mjeku. Si mund ta evitoni virusin?