Home News Ky eshte i vetmi vend ne Evrope qe po e kalon situaten...

Ky eshte i vetmi vend ne Evrope qe po e kalon situaten pa probleme

411
0

Ne Suedi nuk do kete mbyllje apo ndalime dhe imuniteti i popullsise suedeze do te arrihet ne maj.
Agjensia e Shendetit Publik , shprehu bindjen qe “kulmi u arrit nje jave me pare , dhe ne do te kemi me pak raste , cdo dite.”
Permes zevendes drejtorit Wallensten , agjensia beri me dije se bazuar ne nje testim te bere ne 700 persona , deri na daten 1 maj,nje e treta e popullsise ne Stokholm do te infektohet nga virusi , diku tek 600 mije njerez.Rastet e infektimit ne qytet jane rreth 6 mije persona.


Per Suedine kjo eshte nje dalje nga tuneli , pa pasoja ekonomike sepse kompanite dhe zyrat kane qene gjithmone te hapura.
“Ligjet tona mbeshteten ne pergjegjesine individuale:qytetari ka pegjegjesi te mos perhape nje semundje.Kjo eshte pika nga ku jemi nisur , pasi me ligjet qe kemi nuk ka shume mundesi per te mbyllur dhe izoluar qytetet.Karantina te ne mund te perdoret vetem per shkollat , hotelet ose personat e prekur citoi Tegnell.”