Home News Kurrë mos hyftë Shqipëria në BE nëse ky është kushti/ Historiania ben...

Kurrë mos hyftë Shqipëria në BE nëse ky është kushti/ Historiania ben deklaratën bombe

597
0

Cili është problemi më i madh i Shqiptareve?! Vështirë ta përkufizosh per nje sere problematikash që na përndjekin si mallkim për vite të tëra. Mirëpo, historiania Elena Kocaqi ndoshta e ka një përgjigje. Një përgjigje që pak a shumë e dimë të gjithë, por artikulimi i saj është brilant në 1 minutë e gjysmë.

Elena Kocaqi shprehet:

Nëse ka një kusht për humbje territoresh për të hyrën në BE, Shqipëria kurrë mos hyftë në BE. Sa ka humbur territor Shqipëria dhe shqiptarët në Ballkan nuk ka humbur asnjë vend në botë, kështu që në këtë aspekt ne nuk duhet të lozim me çështjet e territorit.
Shqipëria ka probleme të tjera, të cilat nëse ne do të kishim ngritur ekonominë dhe do të kishim pasur një dinjitet kombëtar dhe do të kishim një klasë politike jo të korruptuar, (sepse ne, Kosova dhe një pjesë e shqiptarëve të Maqedonisë kemi klasën më të korruptuar në botë), ne sot nuk do të kishm nevojë fare të hynim në BE. Sepse nga ana ekonomike ti me gjithë Kosovën ke dhjetëfishin e burimeve që ka Gjermania për frymë, që do të thotë se ti nuk eshtë se nuk ke pasuri por ti nuk ke një administrator politik që këtë pasuri ta menaxhojë për të mirën e popullit tënd. Por ke një administrator politik që këtë pasuri e ka çuar me koncesion në drejtim të paditur.