Home News Kur ndodh mbyllja e shkollave? Gati skenari nga Ministria e Arsimit

Kur ndodh mbyllja e shkollave? Gati skenari nga Ministria e Arsimit

192
0

Tashme dimri me viruset gripale ka ardhur dhe plus kesaj eshte dhe covid 19 dhe nese te inf.ektuarit ne shkolla do te kete nje rritje te madhe atehere pritet mbyllja e shkollave .


Ndërsa skenari më i k.eq është që mësimi online të shtrihet në të gjitha shkollat e vendit, por gjithmonë kjo do të jetë në varësi të situatës së të inf.ektuarve në këto institucione, por edhe në mbarë vendin.


Sipas të dhënave të deritanishme, në mbarë vendin janë 130 mësues të cilët janë të infektuar. Vatra më e nxehtë e ditëve të fundit ka qenë shkolla 9-vjeçare “Emin Duraku”, me 13 personel të inf.ektuar, 10 mësues dhe 3 sanitare. Ndërsa numri i nxënësve në karantinë që prej fillimit të vitit shkollor është 60 në mbarë vendin.