Home News Kur do lejohen udhëtimet brenda Europës? Angela Merkel jep përgjigjen që nuk...

Kur do lejohen udhëtimet brenda Europës? Angela Merkel jep përgjigjen që nuk pritej

636
0

Tashme askush nuk e di me siguri se kur edhe si do te hapen kufinjte per levizjen e lirshme te udhetareve, ka thene pergjegjesi per turizmin ne “Ministrine Federale te Ekonomise” ne Gjermani, Thomas Bareiß.

Edhe kancelarja Angel Merkel ka thene gjithashtu, se megjithese kriza e koronavirusit po lehtesohet, ceshtja e lejimit te udhetimeve brenda Evropes ende nuk eshte ne rendin e dites.

Merkel kete e ka thene kete ne nje konference qe mbajti para pak ditesh per mediat.

Madje behet e ditur se kjo konference ishte e perqendruar ne lehtesimin e disa prej kufizimeve te vendosura qe ne mesin e Marsit per mosperhapjen e koronavirusit.

Megjithese duhet te kujtojme se Gjermania eshte nje nder vendet me me pak jete te humbura nga koronavirusi. Kancelarja gjermane Merkel gjithsesi dha dhe nje njoftim te mire :

Muzetë, kopshtet zoologjike dhe ekspozitat në të gjithë Gjermaninë do të rihapen, së bashku me shkollat fillore në landin më të populluar të West Rhine Westphalisë.