Home News Kujdes nga dita sotme! Nga sot hyn në fuqi ligji i ri!...

Kujdes nga dita sotme! Nga sot hyn në fuqi ligji i ri! 10 veprimet që ju fusin ne burg menjehere

677
0

Sot hyjnë në fuqi ndryshimet në Kodin Penal, të miratuara nga Parlamenti .


Nga sot 10 veprime perbejne sjellje te ndaluara ose thjesht përbëjne shkelje të lehta, që mund të ndëshkohesh me rende
,me poshte jane te listuara.


1.Shkelja e rregullave në kohë epidemie, kur shkelësi më parë ka marre masë administrative, dënohet me gjo bë ose me bu rgim deri në 6 muaj

2.Ushrimi i aktivitetit tregtar, gjobë ose burgim deri në 2 vjet.


3.Mos zbatimi i urdhrit të dhënë nga organet kompetente për karantinim, 2-3 vjet.

4.Shkelja e rregullave të karantinës nga personi mbartës i sëmundjes , 2-3 vjet.


5.Përhapja me dashje e sëmundjes , 2-5 vjet.


6.Përhapja e sëmundjes infektive nga pakujdesia, 2 vjet.


7.Përhapja me dashje ose nga pakujdesia e sëmundjes infektive, 3-8 vjet.

8.Presioni psikologjik ndaj bashkëshortes, ish-bashkëshortes, përsosnit bashkëjetues apo ish-bashkëjetues, 3 vjet.

9.Dh una dhe pre sioni psikologjik ndaj personave te afërt në 3 vjet.


10.Dh una dhe presioni psikologjik i përsëritur ndaj të gjithë personave të rrethit familjar,5 vjet .