Home News Koronavirusi, Infeksionistja: Nuk do të zhduket gjatë verës “Mundësia eshte zero”

Koronavirusi, Infeksionistja: Nuk do të zhduket gjatë verës “Mundësia eshte zero”

523
0

Infeksionistja italiane Ilaria Capua nuk jep lajme ngushëlluese për zhdukjen e Koronavirusit. Sipas mjekut që udhëheq një Qendër Shëndetësore në Universitetin e Florida, megjithë klimën e mundshme më të ngrohtë ose të paktën më të butë në muajt e ardhshëm, ka “zero shanse” që virusi të zhduket.

Lajmi i keq nuk do të mbaronte këtu. Në fakt, do të kishte infeksione të para te macet dhe për këtë arsye do të duhet të merret edhe me menaxhimin e infeksioneve midis kafshëve. ISS rekomandon gjithashtu izolimin e kafshëve shtëpiake në kontakt me pronarët e Koronavirusit si “të ndjeshëm ndaj SARS-CoV-2”.

Sipas Capua, duke iu referuar Sars, ajo theksoi se virusi “u zhduk në verë por jo për shkak të nxehtësisë. Sars u ndalua nga kontrolli, dhe jo nga nxehtësia “. Në vend të kësaj, duke iu referuar spanjollëve, kjo pandemi – thotë ekspertja – “u deshën dy vjet për të udhëtuar nëpër botë sepse u perhap në këmbë, me anije “. Koronavirusi, nga ana tjetër, “nuk është një virus super rezistent, në të vërtetë është i brishtë, por ai transmetohet me lehtësi të madhe”, nënvizoi ajo.

“Ky është një fenomen epokal. Jemi përballë një urgjence mjekësore, por nuk është një tunel i pafund. Do të dalim prej saj “, edhe nëse” të gjithë do të jemi ndryshe “. Ndërsa për macen e infektuar me virus, Capua deklaron. Duke qenë një virus me origjinë shtazore, tani kthehet t’i infektojë ato. Në këtë mënyrë, është gjithashtu e domosdoshme të menaxhohet infeksioni i kafshëve, si shtëpiake, siç janë ekzemplari i maces dhe ato, në ferma. Dhe ky do të jetë një problem i madh i menaxhimit të shëndetit publik. “