Home News Koronavirusi dhe turizmi, Italia kercenon se do te largohet nga BE

Koronavirusi dhe turizmi, Italia kercenon se do te largohet nga BE

438
0

Kryeministri i Italise,Conte kritikoi ashper nje plan te propozuar nga BE ne lidhje me turizmin qe planifikon te lejoje korridore te gjelbra mes vendeve anetare te bllokut dhe kercenoi se kjo gje mund te coje ne largimin e Italise nga bashkimi europian.


Conte u shpreh se:
Ne nuk do te pranojme asnje marreveshje dypaleshe brenda Bashkimit Europian e cila do te krijoje destinacione te privilegjuara turistike.Turizmi nuk mund te kushtezohet nga nje marreveshje dypaleshe,ne te kundert ne largohemi nga BE.Nuk do ta lejojme kete gje.
Komentet e kryeministrit Conte vijne pas debateve qe jane hapur ne BE nese duhet te lejohen korridoret e gjelbra ose flluskat e udhetimit mes vendeve bazuar ne situaten e tyre epidemiologjike.


Ai ben me dije se ka paralajmeruar presidenten e komisionit ,Ursula von der Leyen se keto korridore mund te cojne ne shkaterrimin e tregut te perbashket europian.