Home News “Koronavirus” Shpresa vjen nga Franca. ” Kemi Kuren” e eleminon menjehere virusin

“Koronavirus” Shpresa vjen nga Franca. ” Kemi Kuren” e eleminon menjehere virusin

728
0

“Ne e dimë se si të shërohemi nga koronavirusi.” Këtë e dha Didier Raoult, Drejtori i Institutit Mesdhetar për infeksione në Marsejë, Francë, dhe ndër virusologët që mburret me numrin më të madh të botimeve në botë, i cili në një intervistë ekskluzive me revistën Les Echos në të cilën bëri të njohur rezultatet e mahnitshme të testeve klinike të bëra kunder Covid-19.

Në gjakun e disa pacienteve pozitivë të trajtuar me Plaquenil, emri qe njhet ne treg si Chloroquine, një ilaç i administruar në trajtimin anti-malarie, dhe me ilaçe kundër pneumonisë bakteriale, pas vetëm 6 ditësh nuk ka me asnjë gjurmë të virusit.

Lajm i mirë, ky i fundit, gjithashtu sepse ndryshe nga tocilizumab, ilaçi i reumatizmes se artritit që ka dhënë rezultate të shkëlqyera,
dhe tashmë përdoret në Itali dhe jashtë saj, pasi zvogëlon inflamacionin gjithashtu ndërhyn në atë pulmonar, aq sa pacientët e infektuar me koronavirus nuk kanë nevojë për ventilim të asistuar.

Ilaçi i gjetur nga ekipi francez në vend të kësaj vepron drejtpërdrejt kundër virusit, duke e eleminuar plotësisht atë.
Natyrisht, studime dhe pasqyra të mëtejshme janë të nevojshme para se të brohorasesh fitoren, por ky fillim është tashmë shumë premtues dhe shpresa eshte shume e madhe qe së shpejti të kemi një armë vërtet efektive kundër virusit vdekjeprurës kinez.