Home News Koron.avirusi po izolon botën: Pse mjekësia turke po vazhdon të mahnisë keto...

Koron.avirusi po izolon botën: Pse mjekësia turke po vazhdon të mahnisë keto dite?

580
0

Koronavirusi eshte perhapur anembane botes, por ne Turqi po ndodh nje fenomen ndryshe. Atje humbja e jeteve nga koron.avirusi eshte shume e ulet ne krahasim me vendete tjera, dhe kjo gje i ka habitur ekspertet.

Ministri i shendetesise Turke ben me dije se ndryshe nga vendet e tjera Turqia zbulon ne kohe gjurminin e kontakteve dhe bejne testime te pergjithshme pas shfaqjes se simptomave. Ata gjithashtu perdorin ogsigjen me frekuence te larte tek pacientet e prekur dhe keshtu kane evituar terapine intensive.

Dr. Nuri Aydin, presidenti i Shkollës së Mjekësisë në Universitetin e Stambollit, tha se ne po perdorim ilacin e malaires per te zvogeluar kohen qe pacientet jane ne terapi intensive.
Shtojmë se Turqia nuk pati asnjë të prekur nga koron.avirusi deri nga mesi i marsit, gjë që sigurisht i dha kohë të përgatitej. Nga ana tjetër, sistemi mjekësor turk është i njohur për kapacitetin e tij te gjere.