Home News Koro.navi.rusi nuk kursen askend, Infektohet familja Mbreterore Saudite: Spital i posacem vetem...

Koro.navi.rusi nuk kursen askend, Infektohet familja Mbreterore Saudite: Spital i posacem vetem per ata.

428
0

Virusi që nuk sheh askend në fytyrë. Tani hyri edhe në pallatet e arta të familjes mbretërore në Arabinë Saudite. “Nëse virusi infekton mbretin, atëherë ai bëhet problem … real”. Kjo u tha nga Kristian Coates Ulrichsen, një profesor në Universitetin Rice, një ekspert për Arabinë Saudite: një ogur jo shumë elegant, i cili, megjithatë, është bërë realitet. Ekziston një shqetësim i fortë në pallatet mbretërore. Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, nipi i mbretit Salman dhe dhjetëra të tjerë anëtar të shtëpisë mbretërore Saudit ishin sëmurë pas udhëtimit në Evropë. Nga këto, janë mbi gjashtëdhjetë persona. New York Times flet për 150 të infektuar.

Pas kryeministrit Boris Johnson, dy princat evropianë Charles të Anglisë dhe Albert i Monakos u preken nga Covid-19.Gjithashtu tani preku dhe familjen mbretërore Saudite. Për të shkelur privatësinë e Shtëpisë Saudite është New York Times, në gjendje të konfirmojë që Princi Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, guvernatori i rajonit të Riad, kryeqyteti i Arabisë Saudite, të dy në kujdes intensiv pas kontraktimit Covid -19. Përballë këtyre infeksioneve në Arabinë Saudite, mjekët dhe spitalet po përgatisin 500 shtretër në pritje të një shpërthimi në mes të princave. “Ne duhet të jemi të gatshëm për VIP-at nga e gjithë vendi”, thuhet në një postim nga drejtuesit e Spitalit Specialist King Faisal, një strukturë elitare spitalore, për mjekët e tij qe ka. Mesazhi gjithashtu urdhëron që “të gjithë pacientët kronikë” të transferohen “sa më shpejt të jetë e mundur” dhe se vetëm “rastet urgjente” do të pranohen. Edhe personeli i infektuar i spitalit do të trajtohet në një institucion tjetër.