Home News Koro.navi.rus! Zbulohet nje simptom i ri i mundshem tek femijet/ Apeli i...

Koro.navi.rus! Zbulohet nje simptom i ri i mundshem tek femijet/ Apeli i Pediaterve

843
0

Koronavirusi dhe simptomat e reja të mundshme tek fëmijët. Kane njolla të ngjyrës së kuqe-vjollcë, ne këmbët e fëmijëve në moshën pediatrike që alarmojnë. Në të vërtetë, madje edhe për fëmijët më të rritur, deri në 5-6 vjet.

Shumë raste janë gjetur deri më tani, jo vetëm nga Italia por edhe nga vendet e tjera. Me reagime që vijnë edhe nga Kina. Në praktikë, këto janë lezione të vogla në gishtërinjtë që më pas zhduken brenda dy javësh.

Alarmi është dhënë nga pediatër italianë, të cilët i kërkojnë Istituto Superiore di Sanità të ndërhyjë për të sqaruar këtë aspekt. Me hetime të thelluara për të parë nëse është në të vërtetë se jane simptoma te koronavirusit.

Fëmijët të cilët fatmirësisht nuk preken nga sëmundja në përqindje të larta. Shumë pak raste të vde.kjes ose formave serioze. Tani, megjithatë, ekziston një analizë e këtyre simptomave të çuditshme që shfaqen në gishtat e këmbëve të femijeve dhe më pas zhduken në dy javë.

Eshte cudi për këtë kohë të vitit. Pediatret dhe specialistë kërkojnë hetim të menjëhershëm per keto simptoma.

EShtë e paqartë nëse këto janë shenja tek fëmijët asimptomatikë. Sidoqoftë, ata mund të infektojnë njerëz të tjerë edhe me një ngarkesë virale shumë të fortë. Të analizohet sa më shpejt të jetë e mundur kjo dukuri e cila, siç u përmend, konfirmohet në Kinë.

Por edhe nga studiues francezë që raportojnë të njëjtën fenomen tek fëmijët. Nga njëra anë, ky fenomen nuk shqetëson pasi do të ishte një formë e butë ose asimptomatike e sëmundjes.