Home News Koro.navi.rus/ Vjen Konfermimi: Duhanpiresit jane me te ekzopzuar ndaj semundjes

Koro.navi.rus/ Vjen Konfermimi: Duhanpiresit jane me te ekzopzuar ndaj semundjes

358
0

Rreziqet e koronavirusit jane me shume te lidhura me pirjen e duhanit. Një paralajmërim ishte dhene tashmë në javët e kaluara nga OBSH: Duhanpirësit jane me rreziqe më të larta për t’u sëmurur nga format më serioze të sëmundjes. Tani konfirmimi ka ardhur nga një studim i kryer nga Spitali i Shën Palit në Vankuver dhe Universiteti Britanik i Kolumbisë.

Të gjithë konfirmuan se cilat ishin shqetësimet në lidhje me rreziqet e duhanpirësit. Shkurt, thirrjet nga institucionet për të lënë duhanin sa më shpejt të ishin të pashmangshme. Gjithashtu sepse në thelb pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin e njerëzve.

Me çështje kritike shëndetësore që shkojnë në dëmtimin e mushkërive dhe zemrës. EShtë pikërisht çrregullimi i mushkërive që lejon që virusi të krijojë probleme të veçanta për duhanpirësit. Shkurt, duket se ka ardhur vërtet koha për të lene duhanin.

Dashamirët e cigareve vendosin mushkëritë në rrezik serioz pas vitesh pirjes së duhanit. Më të rrezikuarit janë ato të cigareve pa filter. Këto vuajnë nga sëmundje pulmonare obstruktive kronike e cila lejon Covid-19 të bëjë dëm më të madh në trup.

Infeksioni që kontraktohet është më i madh se ai që kontrakton nje jo duhanpirës.Rreziqet bëhen të forta, dhe shanset për të hyrë në një njësi të kujdesit intensiv të lartë eshte me i larte. Pra, rekomandimet mund të jenë vetëm për të kufizuar pirjen e duhanit, nëse jo për ta eleminuar atë. Për të gjithë dëmin që rezulton.

Vetëm duhanpirësit, të cilët kanë një rrezik të lartë, më shumë se të tjerët duhet të qëndrojnë në shtëpi dhe të eliminojnë mundësinë e rrezikut. Pse të dhënat konfirmojnë këtë gje. Që ndoshta shpjegon, madje edhe pjesërisht, të dhënat e burrave qe jane më të ekspozuar ndaj formës serioze të sëmundjes.