Home Shendet Kini Kujdes: Si ti dallojme simptomat e alergjise nga Koro.navi.rusi?

Kini Kujdes: Si ti dallojme simptomat e alergjise nga Koro.navi.rusi?

784
0

Hunda e rrjedhshme, teshtitja, djegia e syve dhe ndonjëherë edhe skuqjet, simptoma që, në mënyrë të përpiktë, me ardhjen e pranverës, fillojne dhe shfaqen. Eshtë alergjia tipike sezonale që zakonisht nuk eshte per tu shqetësuar dhe zgjidhet me antiinfiamatore ose ilaçe speciale, por që këtë vit mund të krijojë një shqetësim më shumë.

Ajo që përcaktohet më saktë si risi alergjike, ndonjëherë mund të alarmojë dhe sugjerojë simptomat e Koron.avirusit ose, përkundrazi, mund të merren lehtë dhe mund te fshehin diçka më serioze. Atëherë, si të dallojmë simptomat e alergjisë nga simptomat e Koron.avirusit?

Ne duhet te shmangim alarmet e panevojshme dhe te përpiqemi të kuptojmë kur simptomat e alergjisë duhet të jenë të dyshimta. Para së gjithash, vuajtësit nga alergjia dinë të njohin simptomat e alergjisë ndaj polenit, prandaj, nëse në këtë kohë të vitit ata shikojne me përpikëri se eshte e njejta si të gjitha vitet e tjera, nuk ka nevojë të shqetësohen. Nëse, sidoqoftë, këtyre simptomave u shoqerohet ethe ose, nëse terapia e përshkruar nga mjeku nuk prodhon efektet e zakonshme pas disa ditësh, është më mirë të kontaktoni mjekun e përgjithshëm per nje konsultim me te detajuar.

Ata që nuk kanë qenë kurrë alergjikë, megjithatë, dhe fillojnë të përjetojnë simptomat e alergjise, do të duhet të kontaktojne mjekun e tyre, i cili do ti përshkruajë nje terapi adekuate. Në rast se – siç u përmend më parë – nuk ka efektet e dëshiruara ose, megjithatë, shfaqen ethe, këshillohet që ta raportoni atë tek mjeku juaj ose në numrat rajonalë për urgjencën e Koron.avirusit.

Si përmbledhje, pra, alergjia nuk shkakton ethe, Korona.virusi po. Alergjia lehtësohet brenda disa ditësh me një terapi të veçantë, e cila, përkundrazi, nuk ka efekte pozitive nëse është virusi. Më në fund, ki kujdes nga teshtima: Teshtitjes e shkaktuar nga alergjia është e pakuptueshme.