Home News Kini kujdes: Ekspertet paralajmerojne/ Virusi mund te transmetohet shume lehte. Ja rregulli...

Kini kujdes: Ekspertet paralajmerojne/ Virusi mund te transmetohet shume lehte. Ja rregulli i ri per ta evituar

579
0

Koronavirus: është një element i ri për t’u marrë në konsideratë. Dy studiuesit Rabinowitz dhe Bartman i kanë shtuar një element të ri asaj të distancës. E përkohshme. Kjo do të thotë, se për të kufizuar sa më shumë të jetë e mundur mundësinë e infeksionit, duhet t’i kushtohet vëmendje jo vetëm distancës nga njerëzit, por edhe kohëzgjatjes së ekspozimit.

Në “Corriere della Sera” të dy shkencëtarët folën për nje kohezgjatje vetem gjashtë sekonda ekspozim maksimal ndaj një personi të infektuar potencialisht dhe koronavirusi mund te merret shum shpejt. Natyrisht që ky ekspozim me një maskë mund të sjellë mundësinë e ngjitjes në pothuajse zero.

Natyrisht me një mbulim të plotë të hundës dhe gojës dhe gjithashtu syve. Por tani e tutje, aspekti i përkohshëm gjithashtu do të duhet të merret në konsideratë për të siguruar që me të vërtetë mund të ketë rreziqe minimale.

Shembulli i studiuesve që bëjnë një udhëtim me tren së bashku me një pasagjer të infektuar është i mrekullueshëm. Në atë rast rreziqet janë shumë të larta. Ashtu siç mund të ishin kudo tjetër.
Nga metro në supermarket. Gjithmonë duhet të ketë distancë dhe mbrojtje. Por edhe një kohëzgjatje të ulët të ekspozimit me personat e infektuar.