Home News Ju lutem Kthehuni. 3000 euro rroge ne muaj per te gjithe te...

Ju lutem Kthehuni. 3000 euro rroge ne muaj per te gjithe te rinjte qe rikthehen ne Atdhe/ Ja skema e fundit e shtetit fqinj

1016
0

“Ju lutem kthehuni”. Ky eshte mesazhi i Greqise per te rinjte e talentuar qe jane larguar nga vendi per shkak te krizes financiare. Qeveria greke duke dashur qe te rinjte te kthehen ne atdhe ka hartuar nje skeme ku u ofron 500 te rinjve nje page mujore prej 3000 euro nese kthehn ne Greqi. MInistria e pune ka premtuar se do te mbuloje 70 perqind te kostos.

Kjo eshte perpjekja e pare e Shtetit Grek per nje rikthim gradual te te rinjve tha Konstantinos Agrapidas nje zyrtar i larte ne Ministrine e Punes. Skema tha ai eshte dhe nje menyre per te parandaluar ikjen e trurit nga Greqia.

Ikja e personave nga Greqia sidomos e te rinjve eshte nje dem i madh ekonomik per vendin. Deri ne vitin 2050 pritet qe popullesia e Greqise te zvogelohet me 2.5 milion banore nqs vazhdon me keto ritme. KUjtojme se mosha mesatare e popullsise eshte 65 vjec. Gjithashtu qeveria ka ne plan nje bonus financiar per cdo lindje prej rreth 2000 eurosh.

Shume biznese ne Greqi sidoms ne sektorin e teknologjise po perpiqen te gjejne punetore me aftesite e duhare dhe pershendesin nismen e qeverise per kete hap qe ka marre per te thithur trurin e te rinjve qe jane ne bote.